fbpx Skip to main content

Wat is de NIWO vergunning?

Wil je een transportbedrijf beginnen of als zzp’er aan de slag in het wegvervoer of een koeriersbedrijf beginnen?  De wet schrijft voor dat je dan moet beschikken over een  Euro-vergunning of NIWO-vergunning genoemd.

Deze vergunning wordt verleend door de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie: NIWO. Om voor de Euro-vergunning in aanmerking te komen stelt de wet (en dus de NIWO) vier eisen:

✓ Werkelijke en duurzame (reële) vestiging in Nederland
✓ Betrouwbaarheid
✓ Financiële draagkracht
✓ Vakbekwaamheid

Heel concreet  moet je  in het bezit zijn van een dergelijke vergunning als je goederen vervoert in opdracht van derden (bijvoorbeeld in opdracht van PostNL, DHL, GLS of DPD ) en ontvangt voor geleverde diensten een betaling.

Ook moet je een NIWO verklaring hebben als het laadvermogen van je voertuig meer dan 500 kilogram is. Dit staat vermeld op je kentekenbewijs. Via de RDW tref je hier meer informatie over.

Voorwaarden voor de ZZP’ers

 De vier hoofdeisen gelden nadrukkelijk ook voor een ZZP’er. Daarnaast moet de ZZP’er voldoen aan een aantal aanvullende voorwaarden:

✓ Eigen voertuig in bezit te hebben;
✓ Schriftelijke overeenkomst met de opdrachtgever afsluiten.

Wat je ook nog wil weten over de NIWO-vergunning:

Partners die gehuwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, kunnen in een eenmanszaak of hun gezamenlijke v.o.f.  de vakbekwaamheid inbrengen. Je hoeft niet in gemeenschap van goederen getrouwd te zijn.

Kortom jou echtgenoot of echtgenote haalt het ondernemersdiploma en jij  doet waar je goed in bent: rijden!

Snel schakelen en direct regelen? 

Bel of mail ons. We helpen je graag verder!

We kunnen zeer snel schakelen. Binnen 24 uur geregeld!

Offerte aanvragen

Voor een NIWO-verklaring reken wij een tarief vanaf € 250,- excl. BTW

Abed M
Abed M
2022-10-27
Ik heb mijn accountant verklaring bij hun gedaan want ze zijn de beste daar in en de snelste en ook de goedkoopste wat ik heb gevonden het was heel mooi samenwerking Nog maals bedankt
Karim Fathi
Karim Fathi
2022-07-11
Prima ben al jaren klant en altijd naar tevredenheid geholpen, echt een aanrader!
Razi Hano
Razi Hano
2022-07-11
Na een ongeluk advies en bijstand gekregen van ABFIAD voor mijn letselschade. De zaak is nog niet rond, maar ben super tevreden tot nu toe!
Vw repair
Vw repair
2022-07-02
Echte toppers daar! heb geen zorgen meer om m'n belastingzaken 🙂
C Bel
C Bel
2022-06-14
Voor mijn bedrijf had ik een accountant verklaring nodig met spoed voor een aanvraag van een Niwo-Vergunning. Abfiad regelde de accountant verklaringen binnen 2 wekdagen via de spoed aanvraag procedure. Heren enorm bedankt en tot wellicht in de toekomst.
kaoutjje kaoutjje
kaoutjje kaoutjje
2022-06-02
Denkt mee met de onderneming, flexibel en goed bereikbaar
Ilhame Sayeh
Ilhame Sayeh
2022-02-24
Denken altijd met je mee, denken voor je als jij het even niet weet. Erg vakbekwame personeelsleden die veel kennis hebben. Erg tevreden met Abfiad.
Kamran Qureshi
Kamran Qureshi
2022-02-21
Ik ben zeer tevreden met de dienstverlening van de ABFIAD Groep. Ik zou alle transportondernemers aanraden om de kredietwaardigheid-verklaring bij ABFIAD op te laten stellen. Schappelijk en vlot!!!
× Hoe kan ik je helpen?